Brede betonband

 

Brede betonbanden voor de binnenstad

Brede betonbanden worden gebruikt om dorpskernen en stadscentra meer karakter te geven. Bovendien komen hier veel functies samen en dan geeft een brede trottoirband een goede visuele scheiding. Met name daar waar kleine hoogteverschillen zijn om de toegankelijkheid te bevorderen is een brede betonband duidelijk zichtbaar en is er ruimte om iets uit te wijken. 

Vrachtwagens kunnen ook moeiteloos op deze zware betonbanden parkeren om te laden en te lossen, zonder dat deze kantelen en beschadigd worden. Op de lange termijn is er dus ook een voordeel ten aanzien van herstelwerk en onderhoudskosten

Foto rechts: Een zware trottoirband 38/40 in een zwarte kleur gecombineerd met bakstenen bestrating geeft een chique uitstraling.

brede betonbanden | zware betonbanden

brede trottoirbanden 28/30

Brede trottoirbanden 28/30

Met de breedtemaat van 30 cm is deze trottoirband ideaal om te gebruiken naast voetpaden  met tegels 30x30 cm grijs of andere betonnen bestrating in deze maatvoering. Deze zware betonband heeft een mooie overgang naar brede opsluitbanden en  inritbanden van 90 cm diep voor een gedegen inritconstructie. 

Bovendien zijn er allerlei hulpstukken beschikbaar voor het inrichten van parkeervakken, waaronder driewegbanden en inwendige hoekblokken.

Een iets bredere versie is de trottoirband 38/40.

 

Ga naar productselector - trottoirbanden 28/30

 

Ga naar productselector - trottoirbanden 38/40

Extra brede trottoirbanden als uitstapstrook

Voor extra brede betonbanden heeft Struyk Verwo Infra onder meer de productlijnen van trottoirbanden 48/50 en 58/60 beschikbaar. Het advies is om bij het ontwerpen met deze zware betonbanden nauwkeurig om te gaan met bochten. Als een brede bochtband in een iets kleinere straal gelegd moet worden, ontstaan al snel grote kieren.

Brede trottoirbanden zijn robuust en lenen zich bij uitstek als uitstapstrook naast parkeervakken. Hiervoor zijn speciale hoekblokken ontwikkeld die ook aansluiten op smallere banden.

 

Ga naar productselector - trottoirbanden 48/50

 

Ga naar productselector - trottoirbanden 58/60

 

brede banden parkeervak | uitstapbanden