Grasbetonstenen

 

Grasbetonstenen voor een natuurinclusieve inrichting van de buitenruimte

Struyk Verwo Infra heeft een uitgebreid assortiment grasbetonstenen waarmee de buitenruimte op een creatieve wijze natuurinclusief en klimaatbestendig ingericht kan worden. Dit als alternatief op grasbetontegels die weinig ontwerpmogelijkheden bieden.

Hieronder staan de belangrijkste producten opgesomd waarmee een mooie overgang tussen dichte en open bestratring gemaakt kan worden.  Een totaaloverzicht vind u in de productselector.

 Ga naar productselector - groenbestrating

natuurinclusieve inrichting | grasbetonstenen

square grasbetontegels

Square grasbetontegels

Met Square grasbetontegels kunnen verschillende open bestratingspatronen gemaakt worden, waarbij de openingen voldoende groot zijn om gras uitbundig te laten groeien. 
 
Square is een tegel van 60x30x10 cm aangevuld met de Square cross van 30x30x10 cm. Voor een speels patroon kan gekozen worden uit verschillende kleuren en nabewerkingen.
 
De openingen kunnen ook gevuld worden met betonstraatstenen 20x20, 20x10 en 10x10 cm om toegankelijke uitstapstroken in parkeervakken te maken en te markeren. 
 
 

Greenbrick kunststof graskeien

Hét alternatief op grasbetontegels: Greenbricks zijn half open kunststof bakjes die tussen keiformaten gelegd kunnen worden. Hierdoor zijn ontwerpers niet beperkt in kleurgebruik en kunnen zelfs bestaande verhardingen eenvoudig vergroend worden. 

Deze bijzondere graskeien zijn dusdanig ontworpen dat deze niet vervormen onder verkeersbelastingen en het legverband behouden blijft. 

Desgewenst zijn Greenbricks ook leverbaar in een kant-en-klaar machinaal pakket.

 

Ga naar productselector - Greenbrick 

Greenbrick | graskeien

Hydro Lineo grasbetonstenen

Met  Hydro Lineo kunnen vloeiende overgangen gemaakt worden van gesloten naar open bestrating door drie variaties op de betonstraatsteen 30x10x10 cm met elkaar te combineren. 

De grasbetonstenen hebben 22% en 40% voegruimte, waarmee groene rasters van gras gecreëerd kunnen worden en daarmee een toegankelijk alternatief voor grasbetontegels zijn.

Voor zwaar verkeer is ook Hydro Lineo XL beschikbaar: een variant gebaseerd op het formaat 30x60x16 cm.

 

Ga naar productselector - Hydro Lineo