Betonstraatstenen

 

De veelzijdigheid van betonstraatstenen

Betonstraatstenen worden in de openbare ruimte overal toegepast.  Zowel in erftoegangswegen als gebiedsontsluitingswegen wordt het standaardformaat 21x10,5x8 cm toegepast. Dit formaat staat ook bekend als BSS (betonstraatsteen), BKK (betonklinkerkei) of  keiformaat.  

De belangrijkste hulpstukken zijn de bisschopsmuts, kepersteen en halve steen. Het voordeel van betonstraatstenen is dat deze makkelijk opgebroken en teruggelegd kunnen worden bij onderhoudswerkzaamheden aan kabels en leidingen.  Dankzij de maatvastheid kunnen betonstraatstenen ook zwaardere verkeersbelastingen aan.

 

Ga naar productselector - betonstraatstenen

wildverband: betonstraatstenen in verschillende kleuren en formaten

mixpakket: betonstraatstenen met verschillende nabewerkingen

Kleurvaste betonstraatstenen voor elk ontwerp

Betonstraatstenen kunnen in bijna elk gewenst formaat gemaakt worden. Struyk Verwo Infra produceert stenen in maatvoeringen variërend van 10x10x8 cm tot 100x100x14 cm. Betonstraatstenen kunnen verder worden voorzien van een deklaag, ook wel slijtlaag genoemd. Deze deklagen zijn voorzien van een bepaald percentage natuursteen en mineralen die in uiteenlopende kwaliteiten zijn samengesteld afhankelijk van het gewenste beeld en budget. 

Bepaalde type deklagen kunnen ook nabewerkt worden. De meest voorkomende nabewerking is uitwassen - zodat natuurstenen fracties zichtbaar worden -  maar ook stralen, borstelen en polijsten is mogelijk. Deze exclusieve deklagen worden in het assortiment van Struyk Verwo Infra texturen genoemd en kunnen ook gemixt worden.

 

Ga naar inspiratiebank - betonstraatstenen