Rodenborch-College | Tribune

Bijzonder buitenterrein voor nieuw Rodenborch-College in Rosmalen

Samen leren, leven en groeien, met als motto het ‘wij-gevoel’, dat is de visie van het Rodenborch-College. Niet alleen het schoolgebouw zelf werd met dit beeld in het achterhoofd ontworpen, ook het buitenterrein.

Hier werden verblijfsplekken gerealiseerd die uitnodigen tot ontmoeting. Het ontwerp van de buitenruimte is gemaakt door RoosRos. Met dit ontwerp is aannemer FPH Ploegmakers aan het werk gegaan. Het nieuwe schoolgebouw is sinds augustus 2022 in gebruik.

Het Rodenborch-College is een school voor voortgezet onderwijs met zo’n 2300 leerlingen. Het werd gebouwd in de wijk De Groote Wielen. Struyk Verwo Infra werd benaderd door FPH Ploegmakers voor het buitenterrein.

Betrouwbare partner 

Projectleider Bern Hendrikx kreeg project Rodenborch onder zijn hoede. “In het ontwerp dat wij van de architect kregen, zat veel maatwerk. Mooie elementen om de inrichting van het buitenterrein iets meer mee te geven dan gebruikelijk is. Onder andere picknicktafels, een zittribune met uitzicht op het water en een bijzondere bestrating. Bij de start van dit project hebben we veel contact gehad met het managementbureau HEVO, dat deze opdracht coördineerde voor de opdrachtgever (Ons Middelbaar Onderwijs) en met de architect van de school en het buitenterrein. Ook hebben we goed contact gehad met de gemeente ’s-Hertogenbosch, als samenwerkingspartner voor de aansluiting op de openbare ruimte. We hebben actief kunnen meedenken over optimalisaties en wijzigingen in het ontwerp, die het project ten goede kwamen. "Voor de buitenruimte hebben wij een voorstel gedaan om meer straatmeubilair op te nemen, zodat er een uniform beeld zou ontstaan. Hiervoor hebben wij Struyk Verwo Infra ingeschakeld; we weten wat ze kunnen en hoe betrouwbaar zij zijn.”

Joey van den Berk | Bern Hendrikx

Joey van den Berk en Ben Hendrikx van FPH Ploegmakers

 

We wisten dat er bij Struyk Verwo Infra veel mogelijk is, die expertise wilden we graag gebruiken.

Rodenborch | Picknick plaats

Van standaard tot maatwerk 

Struyk Verwo Infra leverde voor het Rodenborch-College onder andere Solids, Seats, Beams, picknicktafels en de mixbestrating. Senior accountmanager Mario Seelen werd hiervoor ingeschakeld. “Aan de hand van het bestek hebben we bekeken hoe wij invulling konden geven aan het ontwerp. Een aantal elementen zat in ons standaard assortiment, voor andere onderdelen hebben we gekeken welk alternatief we konden bieden en wanneer ook daar geen oplossing bij zat, hebben we gekozen voor maatwerk. Onze Beams kregen houten zittingen, bij de picknicktafels werden Seats als zitbanken geplaatst en de tribune aan de waterkant werd gemaakt met Solid-elementen. Voor de benodigde hoekstukken voor deze tribune, die niet in ons assortiment zaten, hebben we een mal op maat gemaakt.” Hendrikx: “We wisten dat er bij Struyk Verwo Infra veel mogelijk is, die expertise wilden we graag gebruiken.” 

Heldere communicatie 

De uitdaging in dit project zat ’m in de planning. De uitvoering ging van start in maart 2022 met een harde deadline: in augustus begon het schooljaar en moesten het gebouw en het buitenterrein zijn opgeleverd. Een opdracht waar FPH Ploegmakers uitvoerder Joey van den Berk zijn tanden in kon zetten. “We moesten samenwerken met de bouwer en de installateur, doordat we tegelijkertijd op het terrein aan het werk waren. Dat vergde veel afstemming, ook met Struyk Verwo Infra. Los van het soepel laten verlopen van de afroep van materialen en strakke leverschema’s, is het prettig dat zij in de voorbereiding gedetailleerde tekeningen uitwerken. Deze zijn tot op de centimeter nauwkeurig, waardoor de jongens die het project uitvoeren hun werk goed kunnen doen.”  

Snel schakelen 

Korte lijnen, goede communicatie en een bepaalde mate van flexibiliteit zijn noodzakelijk in een groot project als dit, kan ook Van Den Berk beamen. “In dit project was het goed dat Struyk Verwo Infra ook in staat is in te springen op onvoorziene omstandigheden. De verharding werd gelegd met mixbestrating Sviluppo Scienza Technico. Tijdens de uitvoering veranderde er iets in het ontwerp, waardoor er meer vierkante meters betonstraatstenen nodig waren. Dat een leverancier op zo’n moment proactief meedenkt en ruimte zoekt om op te schalen in de productie is belangrijk voor ons.” Seelen: “In deze mix zitten vier verschillende betonstraatstenen, waarvan een aantal een nabewerking nodig hebben. Dat neemt extra tijd in beslag. Daarnaast moeten deze pakketten worden samengesteld op onze productielocatie. Goede communicatie, zowel intern met de productieplanner, als extern met de uitvoerder was hier essentieel. In dit geval werd net op tijd geconstateerd dat we moesten opschalen. Daardoor kon de uitvoering toch voor de deadline worden gerealiseerd.” 

Nazorg dik op orde 

De strakke samenwerking zorgde ervoor dat het splinternieuwe Rodenborch-College nog voor het einde van de zomervakantie werd opgeleverd. Van den Berk: “Tijdens de oplevering met onze opdrachtgever constateerden we dat het hout dat op de Beams lag was gaan werken, waardoor hier en daar een scheur was ontstaan. Om te voorkomen dat de scholieren hun kleding zouden beschadigen heeft Struyk Verwo Infra direct het materiaal door hun houtleverancier laten vervangen. Dat was al opgelost, voordat de schooldeuren opengingen. Onze opdrachtgever was dik tevreden met het resultaat.” Hendrikx: “En dat zijn we zelf ook. Het is een mooi project geworden, mede door de keuze van de materialen.” 

 

Meer foto's en productinformatie?

Ga naar de inspiratiebank

Rodenborch | tafels & banken

Senior Account Manager Mario Seelen vertelt u graag meer over de logistieke dienstverlening van Struyk Verwo Infra.

Accountmanager Mario Seelen