Agristo Wielsbeke

Solid zitelementen met verlaagde MKI-score

Struyk Verwo Infra introduceert een nieuwe lijn parkbanden: holle Solid zitelementen met een verlaagde MKI-score. Hierbij hoeven geen concessies te worden gedaan aan de gewenste uitstraling of ambiance maar worden wel voordelen behaald op het gebied van duurzaamheid.

Gebruik constructieve vezels

Door gebruik van constructieve vezels bij de productie is het niet noodzakelijk om wapening te gebruiken. Hierdoor wordt de MKI-score met de helft gereduceerd. Een ander bijkomend voordeel van het gebruik van constructieve vezels is de mogelijkheid om slankere modellen te ontwikkelen. Zodoende kan de betondikte omlaag, wat ook leidt tot een reductie in kosten, CO2-uitstoot en gebruik van primaire grondstoffen. Het materiaal kan na het einde van de levensfase zonder problemen opnieuw worden hergebruikt.

Lichter in gewicht

De holle Solid zitelementen zijn 47% lichter in gewicht ten opzichte van standaard Solid zitelementen. Hierdoor zijn deze zeer geschikt voor (dak)terrassen. Een mooi voorbeeld is het project Agristo Wielsbeke in West-Vlaanderen (BE) waar groenvakken zijn gecreëerd op het dakterras.

holle Solid zitelementen

Solid met lage MKI

Voordelen op een rij:

  • Circa 47% minder grondstofgebruik
  • Bijna de helft lichter in gewicht
  • 50% lagere MKI-score
  • Ideaal voor (dak)terrassen
  • Materiaal geschikt voor 2e leven (100% circulair)
  • Onderhoudsvrij en lange levensduur

Circulaire economie met beton

Beton is een ideale grondstof voor het streven naar een 100% circulaire economie. Beton heeft een zeer lange levensduur ten opzichte van andere materialen en vraagt weinig onderhoud. Na einde levensduur kan beton worden ingenomen om te worden gebroken tot kleine fracties. Met deze fracties zijn weer nieuwe betonnen producten voor de publieke ruimte te maken en blijft de cirkel rond.

Meer informatie?

Ga naar de productselector - Solid basis hol