Studenten maken dankbaar gebruik van Solar straatmeubilair op de campus

Energie in de openbare ruimte: Solar meubilair 

Weet u hoeveel zonuren Nederland heeft? Volgens het KNMI schijnt de zon jaarlijks gemiddeld tussen de 1500 en 1550 uur.

Het Solar meubilair assortiment van Struyk Verwo Infra bevat producten met een geïntegreerd zonnepaneel waarmee passanten, bezoekers, studenten gratis elektrische apparaten kunnen opladen. Met Solar meubilair zijn zonuren om te zetten in duurzame energie, ofwel gratis energie in de openbare ruimte!

Duurzaamheid zichtbaar maken 

De trend is ingezet om de openbare ruimte om te zetten van een grijze omgeving naar een groene klimaatadaptieve omgeving. Groenstroken, wadi’s en infiltratiestroken zijn hier goede voorbeelden van. Door het toepassen van Solar meubilair in de openbare ruimte wordt niet alleen ingespeeld op de behoefte om te vertoeven in een groene buitenruimte maar worden zonuren ook nog eens omgezet naar een gratis energiebron. Handig om elektrische apparaten op te laden zoals een mobiele telefoon of e-bike en ook nog eens duurzaam.

Seat Solar en Solar meubilair Mix & Match 

Het Solar meubilair assortiment bevat een viertal producten. Het meest veelzijdige product is de Seat Solar, die onderdeel uit maakt van het uitgebreide Solids & Seats programma. Door middel van losse betonnen zitelementen kan een strakke boulevardrand of organisch groeneiland worden gevormd, waarbij de zitelementen met en zonder zonnepaneel-element elkaar kunnen afwisselen. Uiteraard is het ook mogelijk om de Seat Solar als een losstaand element te plaatsen. 

De veelzijdige Seat Solar

Onderdeel van de Solar Mix en Match serie - Solar Meet

Verder heeft ontwerpbureau FIX de Solar Mix & Match serie ontwikkeld die bestaat uit een bank (Solar Bench), picknick set (Solar Picnic) en statafel (Solar Meet). Struyk Verwo Infra werkt al tijden samen met ontwerpbureau FIX, een specialist met veel ervaring in het toepassen van zonnepanelen in openbare ruimtes. Deze drie producten zijn ware eyecatchers waarbij de betonnen meubels zich onderscheiden door stijlvolle rondingen met een zeer hoogwaardige afwerking. 

Wat zijn de voordelen van Solar straatmeubilair? 

Om zeker te zijn dat Solar meubilair met een gerust hart in de openbare ruimte kan worden geplaatst, zijn de producten uitgevoerd met een gepatenteerd Fix zonnepaneel systeem©. Dit systeem is speciaal ontwikkeld voor de openbare ruimte en uitgebreid getest op vandalisme. De eerste Solar parkbanken staan inmiddels meer dan 10 jaar (200 meter van de kust) en functioneren probleemloos. 

Voor al het Solar meubilair geldt dat deze zelfvoorzienend zijn. Met andere woorden, deze worden kant en klaar geleverd en zijn er geen elektriciteitsvoorzieningen noodzakelijk. Is het Solar meubilair geplaatst, dan doet de zon de rest van het werk. 

 

De eerste Solar parkbanken staan inmiddels meer dan 10 jaar (200 meter van de kust) en functioneren probleemloos.

Verder zijn alle producten modulair ontworpen wat betekent dat de onderdelen aan het einde van de levensduur makkelijk los te maken zijn. Hierdoor kunnen de onderdelen hergebruikt of refurbished worden waardoor de levensduur verlengd wordt. Daarnaast heeft het betonnen onderstel al een lange levensduur maar kan daarna worden ingenomen en verwerkt voor nieuwe betonnen producten.

6 redenen om Solar meubilair toe te passen 

  • Gratis oplaadservice  
  • Effectiever gebruik van de buitenruimte van een campus of bedrijf. Te gebruiken als extra vergaderplek. 
  • Robuust en hufterproof. Bewezen bestand te zijn tegen vandalisme (≥ 10 jaar) 
  • Hoge ontwerpvrijheid (stand-alone of in lijnopstelling) 
  • Elementen zijn zelfvoorzienend door een geïntegreerde accu. Geen elektriciteitsvoorziening nodig. 
  • Producten zijn modulair en circulair ontworpen. Onderdelen kunnen worden hergebruikt of worden refurbished wat de levensduur verlengd 

Meer informatie?

Ga naar de productselector - Seat Solar

Ga naar de productselector - Solar Mix & Match

Solar meubilair in buitenruimtes zijn zelfvoorzienend

Productmanager Job Mertens houdt zich o.a. bezig met de ontwikkeling van duurzaam straatmeubilair.