Keranova: duurzaam alternatief gebakken bestrating

Kenmerkend voor de Keranova betonstraatstenen collectie is de fraaie, gesloten deklaag met diepe keramische kleuren die zorgen voor een authentieke en sfeervolle uitstraling. Keranova's zijn bijna niet van gebakken steen te onderscheiden en gunstiger in prijs. Door de combinatie met het onderbeton zijn ze bovendien maatvast, duurzaam en eenvoudig te verwerken.

Keranova bestrating is uitstekend te combineren met onze verschillende duurzaamheidsconcepten. Denkt u aan verlaging CO-uitstoot? Hogere circulariteit? Een klimaatadaptief ontwerp? We zetten enkele suggesties op een rij.

keranova bestrating

keranova | alternatief straatbakstenen

Greenbricks

Vergroenen parkeervakken met keramisch uiterlijk

Keranova betonstraatstenen zijn uitstekend te combineren met de Greenbrick. Greenbrick is een holle keiformaat steen van 100% gerecycled kunststof die met substraat of bomenzand en graszaad wordt opgevuld. Dit zorgt voor een optimaal groenbeeld en de nodige waterinfiltratie. Groenbestrating Greenbrick is zowel los als in machinaal pakket leverbaar. Deze combinatie biedt de mogelijkheid om keramische gekleurde parkeervakken strak aan te laten sluiten op de aanliggende erftoegangsweg. Er ontstaat een keramisch straatbeeld met een warme uitstraling.

Waterpasserende bestrating Keranova Drainwave XL

Drainwave XL heeft waterdoorlatende drainvoegen van partner Drainvast. De waterpasserende Keranova bestrating wordt kant-en-klaar geleverd met 12 drainvoegen verspreid over één laag stenen. Deze zandkleurige voegstrips zorgen voor een infiltratiesnelheid van ca. 2.000 liters/seconde/hectare. Regulier onderhoud volstaat. 

De Drainvoeg is door Drainvast en de gemeente Bergen (NH) bedacht om problemen met water op straat op te lossen en is winnaar van de RIONED innovatie award 2014.

 

Verlagen CO2-uitstoot met Keranova CERO

Struyk Verwo Infra heeft geïnvesteerd in een techniek waarbij cement wordt vervangen door geopolymeer. Door cementloos onderbeton te combineren met een deklaag van keramische gekleurde natuursteengranulaten ontstaat een zeer duurzame Keranova betonstraatsteen. De duurzame pluspunten: 

  • Extreem lage CO2-footprint.
  • MKI-score per m³ meer dan gehalveerd.
  • Kan na einde levensfase zonder problemen opnieuw worden hergebruikt.
  • Verlaging MKI met Keranova in CirCOton uitvoering

Verlaging MKI met Keranova in CirCOton uitvoering

Keranova CirCOton stenen voldoen aan de duurzaamheidseisen vermeld in het moederbestek van BouwCirculair. Dit betekent:

  • Maximale MKI van € 21,00 per m³ voor betonstraatstenen.
  • Geproduceerd met minimaal 15% gerecycled materiaal.
  • Milieuprestaties worden berekend en gecontroleerd op basis van BRL K11002.
  • Opdrachtgevers hebben geen kosten voor verificatie.

Meer informatie?

Naar inspiratiebank - projecten Keranova

Keranova DrainwaveXL

DrainwaveXL

Gerelateerde artikelen