Solids en Seats met duurzame bamboe zitting

Gemeenten en ontwerpers zien steeds vaker de noodzaak om te kiezen voor biobased materialen. Wij bieden u Solid & Seats parkmeubilair met zittingen van bamboe. Bamboe is dankzij zijn hardheid en robuustheid een zeer geschikt duurzaam alternatief voor hardhout en andere materialen. Wij lichten u het graag verder toe.

Het snelgroeiende alternatief voor hardhout

Bamboe is formeel geen hout, maar een snelgroeiend gras dat wel uitstkende hardhout eigenschappen bezit. De reuzenbamboe bereikt zijn uiteindelijke lengte van 20 meter binnen enkele maanden. Het duurt daarna zo’n 4 tot 5 jaar voordat de stam volwassen is en zijn uitstekende hardhoutachtige eigenschappen zoals hardheid, sterkte en vormvastheid heeft bemachtigd. Dit in tegenstelling tot hardhout, dat vaak pas na 50-100 jaar kaprijp is, steeds schaarser is en dus duurder wordt.

Yarden in Haarlem

Oost-West As in Diemen

Geperst bamboehout

Bamboe planken zijn zeer stabiel en duurzaam dankzij een speciale, unieke thermische behandeling op 140°C of 200°C in combinatie met comprimeren onder zeer hoge druk. Hierdoor is het zeer geschikt voor toepassing in buitenmeubilair. Daarnaast zorgt deze speciale behandeling ervoor dat de bamboe zitting de hoogste duurzaamheidsklasse bereikt: klasse 1 volgens EN 350. Op aanvraag is het bamboe met FSC® certificaat te leveren.

CO2 footprint

Onze leverancier heeft de milieu-impact van zijn producten uitvoerig getoetst volgens de meest internationale standaarden voor milieurapportage (ISO 14040/44). Deze tonen aan dat de massieve bamboeproducten CO2 neutraal óf beter zijn over de hele levenscyclus, van wieg tot graf.

Onderhoud bamboe

Ruim 10 jaar na introductie heeft het bamboe materiaal zich bewezen als zeer duurzaam en onderhoudsvriendelijk. Zoals elke hardhoutsoort zal bamboe bij blootstelling aan weersomstandigheden vergrijzen, waardoor het een mooie, natuurlijke look verkrijgt. Door het te laten vergrijzen hebben de Solid & Seats met bamboe zittingen een technische levensduur van meer dan 25 jaar. 

Voordelen bamboe kort samengevat:

  • Natuurlijke uitstraling
  • hoge stabiliteit en lange levensduur
  • Extreme hardheid (duurzaamheidsklasse 1)
  • Vandalismebestendig
  • Brandveilige eigenschappen: brandklasse B-s1-d0 (EN13501-1)
  • CO2 neutrale producten dragen bij aan duurzaam bouwen
  • Onuitputtelijke grondstof
  • 10 jaar garantie

Meer informatie

Vertel mij meer over gebruik van bamboe

 

bamboe zitting op betonnen groeneiland