Maatwerk in beton: Sportlanes Tilburg

Maatwerk nodig? Onze specialiteitenfabriek in Westervoort staat voor u klaar. Zo leverde de fabriek informatiezuilen en bewegwijzeringspaaltjes met kunststof acrylaat plaatjes in wit beton voor de Sportlanes in stadsregionaal park Moerenburg-Koningshoeven (Tilburg).

Park Moerenburg-Koningshoeven kreeg twee sportroutes: één van vijf kilometer die loopt door Moerenburg en één van 10 miles (16 kilometer) die loopt door Moerenburg, Koningshoeven en het buitengebied van Oisterwijk en Moergestel. Om de gebruikers zo ontspannen mogelijk door het gebied te leiden, ontwierp architect Kim de Greef in samenspraak met de gemeente Tilburg onder andere bewijzering, rustplaatsen en een informatiezuil.

Sportlane meubilair

betonnen route aanduiding

Onderhoudsvriendelijke bewegwijzering

Voor de rustplaats leverden wij onze Seats in wit beton en een betonnen informatiezuil in dezelfde kleur. Een deel van de bewijzering is in de asfaltpaden gelegd. Daar waar de Sportlanes lopen door onverhard en bosrijk gebied zijn betonnen elementen gebruikt in twee varianten. Een laag model dat in de bestrating is verwerkt en een betonelement dat aan de rand van het pad boven de grond uitsteekt. Een tactische keuze, die het onderhoud, zoals het maaien van gras, zo eenvoudig mogelijk houdt.

Beide soorten paaltjes kregen in het beton gegoten open kunststof acrylaat plaatjes met daarop de bewijzering en de afstand. De acrylaat plaatjes zijn handmatig in de betonnen paaltjes verwerkt. Het witte beton komt gelijkmatig door de openingen in de plaatjes tevoorschijn waardoor de aanduiding zo helder mogelijk is geworden. Maatwerk, op deze manier speciaal uitgevoerd voor dit project. 

Meer informatie?

Ga naar contactformulier