Klimaatadaptieve oplossingen samen met Field Factors

Op de Vakbeurs Klimaatadaptatie presenteerden Struyk Verwo Infra en Field Factors Bluebloqs EDGE: een aangepaste lijn van Solids & Seats die als omranding dienen voor regentuinen en biofilters. De samenwerking laat zien dat klimaatadaptatie en ruimtelijke kwaliteit hand in hand kunnen gaan.

Hergebruik water

Bluebloqs is een circulair systeem waarin regenwater in de stad gezuiverd en hergebruikt kan worden. Dit gebeurt middels een combinatie van natuurlijke zuivering met ondergrondse opslagtechnologie, waardoor water van hoge kwaliteit beschikbaar wordt gesteld. Dit innovatieve en compacte systeem, dat weinig ruimte aan maaiveld inneemt, is door Field Factors ontwikkeld. Bluebloqs is een duurzame, esthetische oplossing voor het afkoppelen en vergroenen van woonwijken en het realiseren van een natuurlijke waterhuishouding.

principe Bluebloqs | urban water buffer

Bluebloqs Edge | Solids & Seats parkbanden

Omranding regentuinen en biofilters

Solids & Seats staan voor een uitgebreid assortiment betonnen parkbanden waarmee elke buitenruimte op een functionele en creatieve wijze vorm gegeven kan worden. Solids & Seats zijn vanwege de vele varianten en rustige vorm breed toepasbaar. Door Bluebloqs EDGE – een speciale aanpassing bedacht door Field Factors – zijn Solids & Seats nu ook geschikt als omranding van regentuinen en biofilters.

Wilrik Kok, Chief Commercial Officer bij Field Factors: “BlueBloqs EDGE is de verbinding tussen het oplossen van verschillende wateropgaven, zoals hitte, droogte en wateroverlast én een mooi omrande plantenbak, waardoor regenwater wordt gezuiverd tot schoon water van hoge kwaliteit. Door de samenwerking met Struyk Verwo Infra kunnen wij projecten niet alleen klimaatbestendig maken, maar ook kwaliteit toevoegen aan de openbare ruimte.”

Meer informatie?

Ga naar de website van Field Factors